Tvättråd för luvor

Ibland måste man tvätta sin luva också, så här kommer det tvättråd!


Först och främst så kommer det tvättråd med luvorna i paketet. Alltid trevligt att ha det brevid sig då det ska tvättas om man glömt hur man håller luvan som snyggast!

Jag brukar även råda mina kunder, att innan ni dränker er luva- är det en fläck som lätt går bort? Använd då "Baby wipes" och gnugga bort det. Baby wipes är verkligen min räddning på allt, snor/dreggel på luvan, en fläck på dina ridbyxor, göra tränset rent i sista stund innan du ska ut på banan... Ja, ALLT! Absolut mitt bästa tips till er!

Men ibland blir luvan så smutsig så det måste tvättas och då råder jag er att:

1. Går det att bara tvätta en del av luvan eller ska jag tvätta hela?
2. Använd dig av max 20 grader ljummet vatten gnid försiktigt på de smutsiga områden. Gnuggar du hårt, vrider luvan och behandlar den "hårdhänt" så riskerar du att förstöra fibrerna i garnet, alltså lystern försvinner ur garnet och det blir "fluffigt" och tråkigt. Var även försiktig med att vrida luva på grund av eventuella passpoaler och strass kedjor kan gå av, det gör dom inte om luvan hålls slät. 
3. Så hur torkar jag då min luva om jag inte får vrida ur vattnet? Enkelt! Ta två handdukar och lägg din luva emellan dem slätt. Pressa sedan ut vattnet genom att trycka på översta handduken. Detta kan du få upprepa några gånger med torra handdukar.

4. Luvan är fortfarande blöt så häng upp den i en nypa i varsitt öra och låt den torka i lugn och ro så den hänger fint och rakt.

TIPS: Detta gäller inte bara JS horseMades luvor utan det gäller alla dina luvor från olika märken. Följer du detta tvättråd så håller alla dina luvor sin färg och lyster mycket längre!