Roligt att du hittade hit! Idag inleder vi denna "blogg"!

Mitt i allting bestämde jag mig för att här ska det börja bloggas! Men här kommer ni inte få läsa om vad jag åt till middag eller vilken pyjamas jag har på mig för natten. Denna blogg kommer handla om hur det är att vara egenföretagare, tanken bakom produkterna och så lär det dyka upp lite ups and downs också. Kanske ni också får följa med bakom kulisserna ibland? 

De flesta bloggar och inlägg som en dag kommer växa till något större så börjar med en introduktion.
Så idag börjar vi med ett inlägg "Om mig".

Vem är jag? Vad gör jag? Har jag studerat något?
Till att börja med så är jag uppväxt i en byhåla som heter Dragsfjärd, numera kallad Kimitoön efter att kommunerna slogs ihop. Född på BB i Åbo som de flesta i den trakten. Jag hade turen att få växa upp i samma hus och inte nog med det så har jag alltid haft min mormor och morfar som grannar som hjälpte under den snirkliga uppväxten. Mina föräldrar skildes då jag var 8år och det var väldigt turbulent fler år innan men det var bara början. Jag hade den turen att få min första islandshäst då jag var 14år. Utan han hade jag nog inte blivit nåt i dagsläget, det är jag väldigt säker på. Han har funnits hos mig sedan dess, i 12år. Visst, sålde han där emellan men han var bara borta 9 månader så kom han hem igen. Idag är min Dreki 28år gammal och pensionerad sedan 2år tillbaka. 

I 2år studerade jag till hästskötare och i samma veva så flyttade jag till egen lägenhet som nybliven 17åring. Från hästskötare till Karis folkhögskola och studerade fotografi i 1år. Flyttade även till Ekenäs för att slippa pendla så långt.
Åren gick fort, 2013 var det flytt till Åland. Jobbade som dagistant det fösta halvåret, fick anställning på en sommarrestaurang men slutade snabbt där då jag fick jobb på Smarket (i princip samma som svenska ICA fast andra varumärken). Under tiden som jag jobbade på Smarket så hade jag plötsligt köpt mej min första SWB, Leunora. En stor dam på 175cm och ca 13år gammal. Plötsligt stod jag även där med ett kontrakt som det står att jag har mitt egna stall på också. Skaffade mig underbara inackorderingar, älskade mitt lilla crew! Vi tävlade, åt våra avramlings tårtor, firade midsommar i stallet. En helt fantastisk tid!
Men allt gott har sitt slut. Leunora blev väldigt dålig efter 1,5år tillsammans och i samråd med veterinär fick hon galoppera vidare. Min nästa häst, en Westfallen på 171cm, valack vid namn Clausen flyttade in. Vi hade en fin tid ihop, massa placeringar i hoppning, mycket att vara stolt över men hans ålder kom ikapp honom och jag pensionerade honom ifjol. Idag bor han i Örebro.

Och igen tar det roliga slut.. Hade sagt upp min lägenhet brevid stallet och sade även upp mitt stall efter 3år. Vi alla splittrades och sen den dagen har inget varit sig likt. I den lägenheten började jag även virka min första luva- mer om det i ett annat inlägg!

Slutade även på Smarket och bollade omkring olika restaurangjobb och dyl. Flyttade runt ett par stall. Hade köpt mig ett föl som jag sedan valde att häva köpet på. Plötsligt var jag på väg mot Estland med min kompis för att titta på min nuvarande häst, La Speziale, han var då 3år gammal (idag 5). Sagt och gjort, jag köpte hästen. Han är född i Finland men var på inridning i Estland.

Mitt namn är Janina Sandell, 26år gammal och i dagsläget bor jag i Mariehamn och älskar att "fara och flänga". Myror i byxorna alla dagar.
Mina djur: 2 långhåriga Collies "Hausti" & "Tosca", 3 katter varav en är Maine coon och övriga två bonn'katter. 1 häst FWB hoppstammad La Speziale "Spezzu" och övriga 2 hästar är hemma i Finland med min mamma och mormor. Har ävrn ett akvarium då jag tycker fiskar är mysigt att ha.

Utbildningar och kurser: Axxell Brusaby hästskötare 2år, kurs i egenföretagande, 1år på folkhögskola på fotografiska linjen, ordningsvakts kort, Strömsholm hästskötare (tog fortsättningen då jag inte blev klar från Brusaby).
Säkert glömt hälften, jag har gjort massor! Och räknar jag upp alla mina olika jobb som jag haft sen jag var 12år så tröttnar ni nog!

Finns massor till att skriva om mig också men skriver jag det så blir vi aldrig klara! Hoppas ni vill kika in här nu som då för att kika på mer intressanta inlägg!

PS. Bilden är från 2015, det är jag med min SWB leunora och islandshäst Dreki.
Var svårt att hitta en ny bild på mig då jag alltid springer ifrån alla kameror :)

//Janina