Hur designar jag en egen luva?

Dags för nytt blogginlägg! Idag tänkte jag berätta mer ingående om hur du designar en luva!

Ibland kan det verka lite bökigt men det är faktiskt lättare än du tror! Känns det fumligt- bara att slänga iväg ett email så hjälper jag det med både prissättning och design.

Den populäraste frågan jag får "var kostar en luva".
Tyvärr är detta en väldigt svår fråga för mej som är svår att svara på då jag inte vet 1. Vilken modell på luva? 2. utsmyckningar eller en bas luva utan utsmyckningar? 3. Vill du ha snodd att fästa i nosgrimman? 

Möjligheterna är så oändligt många!

1. Vi börjar med att välja modell på luvan och färg.
Det finns 6 olika former att välja mellan: 

Fly Fine, lång och det bredaste av alla luvor.

Fly Safe, lång och har samma mönster som Fly Fine men är smalare ner över nosryggen.

Fly High, lång och smalaste av de långa.

Sweet Fly, kort och har samma mönster som övriga från "Fly" serien.

Ride Well, Lång och har ett annat mönster än "Fly" serien. Luvan har "volanger" på utkanten.

Ride Easy, Kort och är "fyrkantig".


Många olika modeller, vad passar din häst bäst? Eller vad tycker du att passar dej bäst? Det är frågor som jag inte kan svara på.

Vilken färg vill du ha? Färgerna och de olika modellerna lär du känna bäst genom att surfa omkring på vår hemsida. Bilderna med luvor till salu är alltid skrivna med modellens namn. Angående färgerna på luvan så kan du egentligen välja hur många färger som helst- Men vanligast är enfärgad luva eller en färg på luvan och en annan färg på yttre kanten. Här under ser du exempel på en luva med en bas och en annan luva med annan färg på yttre kanten:


2. Utsmyckningarna. Gillar du passpoaler? Runda? Eller varför inte välja platta passpoaler? Vi har en drös olika färger på små kristaller i kedjor och kedjor (silver, guld, svart) i olika färger. Vi har även paljetter i olika färger.

3. Med de långa luvorna ingår ett band i priset att fästa i nosgrimman. En lång luva kommer aldrig utan fastsättning.

Men vill du ha ett smidigt gummiband med knapp istället? Då är det en extra kostnad. Det finns även tunt gummiband med knapp för korta luvor- Perfekt för dej som inte gillar att luvan flyger omkring! Kolla med oss vad det finns för knappar i lagret! För tillfället är det endast svarta men vill man ha annan färg på knapp så går det självklart att ordna! 

Sedan ska vi absolut inte glömma kristallerna ur "Bold Crystals collection". Du kan alltid skriva till oss och fråga om det är någon speciell färg på kristaller du söker! 

Då du bestämt färg, modell och om du vill ha utsmyckningar så kan du antingen maila in till jshorsemades@gmail.com eller fylla i formuläret som du hittar under fliken "Design your personal bonnet".

Har du en häst med en huvudform vars det är svårt att hitta passande luva? Eller en häst med "vanligt" huvud men berömda "åsneöron" som inte ryms i vanliga luvor? Kolla gärna in vår SIZE GUIDE! Guiden berätta åt dej hur våra luvor är i storlek och passar inte storlekarna in på din häst- Vi gör är måttbeställda luvor! Coolt va?! Size guiden hittar du här:

Bekanta dej gärna med våra olika modeller eller om du vill köpa en färdig luva. Finns inte luvan du vill ha i din storlek? Maila oss gärna! Luvorna hittar du här: