Bold Crystal collection, idag ska vi snacka om dem!

Vill verkligen lyfta fram Bold Crystals kollektionen lite extra då den är väldigt speciell.

Jag kommer antagligen skriva det fler gånger här men jag vill verkligen skapa luvor utöver det som redan finns på marknaden. Jag är väldigt trött på de tråkiga luvorna som finns. Det är det billigaste och tråkigaste garnet som använts, slattriga och eländiga i min mening och framför allt ser alla lika ut. Vissa märken påstås ha handgjorda luvor men alltså ärligt talat, tror ni det är kärlek i de handgjorda luvorna som är massproducerade? Nej. Det sitter massa folk och virkar dem på rad i stressen och för att det ska gå snabbt undan så virkas det löst så det blir slattrigt, spelar inte någon roll från vilket märke du köper. Jag har känt och klämt på alla märken på marknaden som jag kommit åt och är inte imponerad av något av dem.

För att göra en lite mer exklusiv kollektion så var jag riktigt sugen på stora kristaller. I denna kollektion har alla luvor 8mm stora kristaller och några har även pärlor i samma storlek men det står i beskrivningen i webshopen om vad som är på luvan och vilken färg på kedja.
Jag vill inte att mina kunder ska vara oroliga över att kristallerna ska lossna så vi har valt en riktigt stark metallkedja med starka "klor" som håller i kristallen. Kristallerna är dessutom plockade en och en i kedjan och sedan noggrannt förseglade. Det tar tid ska ni veta men är sååå värt det!

Som alla andra luvor jag virkar så är även dessa luvor virkade i merceriserat bomullsgarn. Ett garn med vacker lyster. Luvorna virkas stadigt för att inte kännas slattriga, det är trots det jag vill undvika mest av allt! Öronen är i stretchtyg så utöver örats längd så stretchar dem bra ett par centimeter till.

De långa luvorna har snören som man enkelt fäster i nosgrimman och de korta luvorna kan kunden välja om de vill ha gummiband att fästa i nosgrimman eller utan, med tanke på dressyren. Till andra korta luvor är gummibandet en skild kostnad men inte till Bold Crystals då det är en exklusiv kollektion.

Säkert har ni sett priset på Bold Crystals också. Jag kan inte sätta ett lägre pris så jag mister massor på det. Men allvarligt talat, tycker ni 800kr (80€) är dyrt för en luva med stora kristaller? Som dessutom är handgjorda med ett ton kärlek i.

Equilines korta luvor utan strass går på 700kr/70€, lätt, med yttepyttesmå strass är dem snabbt uppe i 1000kr/100€ Bold Crystals korta luvor ligger runt 700kr/70€. Equilines långa luvor utan strass ligger på 800kr/80€ men om den där yttepyttelilla strassen finns med på en lång luva så ligger dem på 1200-1500kr/120-150€. DET är insane priser och folk betalar faktiskt för dessa slattriga luvor! En lång luva från Bold Crystals ligger runt 800kr (80€). Det är ett bra pris. Det är inte en fabriker med 100 pers på rad som gjort luvan utan den är noggrant kollad av en person, mig. Bold Crystals kollektionen kommer byta färger på kristaller och så emellan så vänta inte med att beställa en luva om du hittar din favorit, nästa dag kan den vara borta och görs inte igen, så unika är dem! Söker du någon speciall färg på kristaller- tveka inte att höra av dig men räkna med dröjsmål i väntan på kristaller om dem inte finns hemma.

Jag håller mig ständigt uppdaterad om marknadens priser på luvor för att jag vill hålla mig i underkant. Visst, du kan köpa en luva från Hööks för 200kr/20€ men vad får du? Inget jag skulle använda i alla fall. Sedan prioriterar vi förstås olika men kvalité håller längre, det vet vi alla. Man får vad man betalar för.

Jag kommer att skriva ett mer utförligt inlägg senare om hur du tvättar din luva så ska inte skriva om det nu för att tråka ut er om dubbla inlägg. Med mina luvor kommer det med tvättråd i paketet. Mina svenska kunder får på svenska och mina finska/övriga språk på engelska. Tvättar du din luva enligt tvätt rådet så tappar den inte lystern, garnet blir inte "fluffigt", tappar inga kristaller eller fula passpoaler.

Jag vill skapa exklusiva luvor, lyckliga kunder och nå en kvalité som ingen annan gör. Jag tar gärna emot kritik i alla former, önskemål med mera. Mina kunder, det är NI som bygger mitt arbete med luvorna!